fredag, oktober 03, 2008

Husker du Pompel & Pilt ?

Satt og leste Rogaland Avis idag, og der fikk jeg med meg at Stavanger Barne musem skal ha teater med disse dukkene HER!
Pompel og Pilt var en kultserie i Barne-TV på NRK i 1969. Det ble vist fem episoder + MANGE repriser med de to reparatørene som snublet rundt uten å få gjort noe særlig.:

Hvem i min alders gruppe husker vel ikke Pompel og Pilt.?
Jeg husker det så godt!!! Gamlå har også fortalt mang engang sine barn at da jeg var liten så hadde vi sort hvit TV, og utvalget at barne programmer var heller liten . Vi hadde bare en kanel, og herregud så misunnelig jeg var på de barna som bodde på østlandet som fikk inn Svensk TV, men det var nok noen år etter at vi fikk servert Pompel og Pilt!.

Pompel og Pilt kom hver lørdag (føltes det som) og en ble sittende å se programmet enten eller ville eller ikke!!
Tre søsken satt benket foran TVèn med hvert vårt glass saft, hver sin skål med frukt, gotterier og chips i!!
Uff ; her dukker vaktmesteren opp igjen...kjenner litt redsel i magen slik jeg gjorde den gang. Ja, vaktmesteren skremte lille Gamlå med sin stemme og sitt nøkkel knippe.............. av og til gråt hun mens hun holdt hendene foran ansiktet av denne skremmende skapningen..

Mens vi tre søsken satt og fulgte programmet med stirrende øyne, så husker jeg også at min søster alltid glemte å spise godsakene sine fra skålen som vi var blitt utdelt....Hun hadde alltid masse igjen, mens jeg og broremann hadde tygget opp alt i redsel. Så resten av kvelden fristet hun med godsakene som vi ikke hadde en smule igjen av:))!

Husker også at disse kostene laget et veldig spetakkel med plystre lyder eller hva det nå enn var:

Der har vi " Vaktmesteren igjen" uff,uff. Jeg fryser på hele kroppen, men hva gjør vel det...det er så da så lenge siden og redselen er glemt!! Eller er den det?!
Uansett, det er så koselig når ting jeg husker som en liten jente !! Dykker opp igjen, og ikke minst at de viser det til den nye generasjon barn som vokser opp idag.

Ops. Kanskje jeg bære navnet Gamlå allikevel:)).

Vil med dette innlegg ØNSKE dere alle i blogglandia en God Helg...Selv så blir Gamlå ikke på bloggen denne helgen!

Håper jeg med dette innlegg kan vekke noen gamle minner hos de av oss som opplevde " Pompel og Pilt "!! Til de av dere som ikke opplevde Pompel og Pilt så håper jeg at jeg har klart å skape en nysgjerrighet på hva dette her var for noe!! ( da søker du bare på " pompel og pilt i kvasir eller en hvilke annen søke motor.)

Stor klem fra

GAMLÅ

41 kommentarer:

Anne sa...

Skrekken henger fortsatt i denne kroppen gitt!! Kjente jeg fikk litt gåsehud på armene jeg bare av synet av den figurenn midt imellom Pompel og Pilt der...., tenker at lørdager på den tiden ,DET var allikevel noe spesiellt det :-) nå er det lørdag hele året å en måte...


Fin fredag kveld til deg herfra.

Josefine sa...

Ha-ha.... husker dem godt ja:)Min søster var livredd dem... Ønsker deg en flott helg. Klem Josefine

Anonym sa...

Jeh husker Pompel og Pilt veldig godt :) Fordi de var det aller første barneprogrammet jeg kan huske at jeg så på..Vi hadde svart/hvitt tv som hadde en strikkepinne stående der antenna skulle være og pappa måtte dunke i den store firkantede kassa innimellom når sendingen falt ut hihi!!! Tror det var barne-tv kun en gang i uka på den tiden og jeg satt sprikret foran skjermen..
Husker godt Pernille, Mr.Nelson og Tralle-Tonetroll også..Oioi!! Så mange gode minner da :))) Ha en fortsatt fin fredagskveld..Vi skal snart begynne å lage Tacos'en som er obligatorisk på fredager ;)
Klem fra Kardemomme :)

Anka sa...

Pompel og Pilt var før min tid, hehe. Men hørt mye morsomt o dem. Søstern og mannen til samboeren min siteren dem titt og ofte:) Bilde du så av det ene badet hvor du lurte hva som var mellom gulv og vegg flis er faktisk bare flis som ikke er lagt ennå:) Men måtte studere bilde litt og er helt enig med deg at det ser bra ut! Ha en super helg (og muligens bloggfri:)

Unknown sa...

Oj oj oj, her er det mange minner som rører seg gitt;0)
Pompel og Pilt var heilt uforgløymeleg...
Ha ei fantastisk helg, og når du kjem innom Blogglandia igjen, så ligg det noko å ventar på deg inne hos meg.
Klem frå Line

Synnøve sa...

Jeg husker pompel og pilt, men jeg var ikke redd de.Vi hadde svart hvit tv vi og. Så når sønnen min var liten og var sur på meg og faren så brukte han og si: Dere skjønner ikke noe dere som voks opp i svart hvit tia. Han trodde hvist at hele verden var i svart hvit og ikke bare tv. Ha ei god helg.

h.espe sa...

Åh ja, jeg husker Pompel og Pilt, om en ikke så tidlig som i 1969... Så på serien med stor fryd, og gledet meg stort over disse dukkene og ikke minst spenningen. Har ofte vært snakk om denne serien blant venner og kolleger, og jeg fniser litt når jeg hører de "store sterke" guttene fortelle om skrekken de opplevde, og at den faktisk den dag i dag sitter litt i.... Ha, og jeg som bare syntes det var spennende og gøy..!! Ja, så ulikt opplever man altså ting.

Ha en superfin helg hvorhen du er, håper du koooooooser deg...

Klemmer fra Hildegunn :o)

CosiFanTutta sa...

Hei du, du er her, ja ;o)
Pompel og Pilt er verken mer eller mindre enn et traumatisk barndomsminne. Pompel og Pilt fikk foreldrene mine til å mene og tro at jeg var spesielt påvirkelig og sårbar, da jeg lå i fosterstilling og skrek når vaktmesteren og kostene hylte på TV, hehe. Det medførte at jeg ikke fikk se "Detektivtimen" før jeg var godt over 14 :o)
UUUÆÆÆÆÆ, hyyyyl!
PRAKTFULLT innlegg, som virkelig får følelsene til å "strøyme på" her - på godt og vondt!
Hva er det tullet jeg hører at du skal ha bloggfri i helgen?? Hva med oss - skal vi bare henge her i løse luften med savn som svir i kroppen - HÆÆ??

GundaM sa...

Takk for en herlig, men litt skrekkblandet fryd ;0)

ja husker goddt den gjengen der ja....

Ønsker deg ei riktig god helg!

Tove sa...

Då eg hadde drama på lærarskulen, fekk vi besøk av Pompel og Pilt-dama (ho var ei venninne av læraren vår). Det var nokre timar med rein terapi for mange av medstudentane mine - dei fekk endeleg utløp for all redsle, alle mareritt og alle negative barne-TV-opplevingar frå barndomen! Sjølv var eg for liten til å bry meg om desse karane, og takk og lov for det!

CosiFanTutta sa...

Hei igjen, bare meg...jeg var forresten av de heldige barna som vokste opp på østlandet (ble bergenser som ungdom) og hadde Svensk TV. Når vi lekte pen frue på beste vest i Oslo snakket vi stavangersk. "Neeeeeejj", sa vi, "seje du deeeee!! E du feeelen, eg e øvejidde" Thihi

Anita sa...

Husker dem alt for godt, ja! Lurer på om det er noen som husker de med glede jeg, alle jeg vet om husker de med gru! Også PErnille og Herr Nilsen! Så fæle greier! Godt at det ikke er sånt tv nå;o) Bare søte ting! Her tordner og lyner det som bare det, utrolig rart høst vær! Satte meg ved symaskinen, men ble fort slutt på det! Nå skal jeg legge lillemor! KOs dere!

Olstad sa...

Jeg er bittelitt for ung for dette. Så har egentlig ikke så forhold til pompel og pilt. Men de er flotte.

Pernille og Herr Nilsen husker jeg imidlertid veldig godt.Vi bodde langs svenskegrensen og Fem myror og Fire elefanter er en del av min oppvekst.

Lurer på om mine barn får samme forhold til barnetv men tror ikke det for de ser så mye mer barnetv og så mye mer å velge på.

Ha en superfin helg.

Tulip sa...

Ja husker Pompel og Pilt godt fra barndommen.

Viste en snutt av dem til mine barn på "U-Tube" her om dagen, og fortalte at jeg var redd for Vaktmestern da jeg var liten..
De lo høyt og rått, og kunne ikke skjønne hva som var så skummelt med han!
men de syntes pompel og Pilt var kule fyrer!

takk for en fin barndomsoppfriskning...
god helg

moa sa...

Å,ja de karene der husker jeg veldig godt..og vaktmester Gorgon, huff a meg!!
De var blanding av spenning og fasinering- hm...!
Men enig, moro å huske saker og ting fra bardommen..
ha en fin helg!

Synnøve sa...

Har noe til deg på bloggen

Heidi og Cathrine sa...

Morsomt innlegg. Javisst husker jeg Pompil og Pilt, men de var nok ikke mine favoritter... Husker jeg syntes de var litt dumme... ;O)

ha en fin helg !

:-)

Som mine dager er sa...

Ja jeg husker Pompel og Pilt veldig godt. Jeg tilhørte vel målgruppen på den tiden. Og jeg var livredd disse to halvtomsingene, og ikke minst vaktmester Gordon som gikk og repeterte seg selv hele tiden og var en skrekkens figur for oss små. Du vekker til live mange glemte minner, og egentlig misliker jeg dem sterkt. Den dag i dag! Der ser du hva barndommens opplevelser kan prege et voksent sinn ;-)

Ha en flott helg, Gamlå.

@__EY__ sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
charm design sa...

Å hjelp..... nei ikke pompel og Pilt for meg.Jeg har alltid tenkt at om disse små grusomme herre mennene skulle dukke opp på sjermen igjen:skulle jeg skåne mine barn for dem.Jeg har alltid grøsset når jeg har hørt snakk om pompel,pilt og vaktmesteren.Det har virkelig satt seg fast i mitt barne sinn dette barne programmet.Skjenner jeg fikk en skikkelig ekkel følelse av å se bilder av de igjen...de har nok satt sine spor i mitt barne sinn...snufs snufs.

Photo-Me-Life sa...

Det var egentlig så surt og kaldt å gå i byen i dag at jeg ville bare hjem.....Enda så mye klær jeg hadde på meg frøs jeg. Tror jeg er en varmblodshoppe;)

Når det kommer til lysekronen tror jeg det blir en veldig god venn...jeg er på vei til å bli skikkelig glad i den. Jeg klarer ikke la være å titte opp ofte...

Nettelita sa...

Jeg har ikke vokst opp med Pompel og Pilt på barne-tv, men har vært nne på you yube og sett klipp! :)
Du har forresten en veldig fin og kreativ blogg! Jeg er ny her i bloggverden, og kommer gjerne tilbake hit! :)
Ha en fin dag!

innendørs sa...

hehe, morsomt innlegg! Husker mamma har fortalt om disse kråkene mange ganger, men har ikke opplevd de på tvskjermen sjøl.. kanskje likegreit kan det høres ut som noen ganger!

Min lørdagskveld var fullkommen da jeg fikk lov til å krype inn i armkroken til pappa og se på MacGyver - det var tider det!!! hehe:)

og tusen takk for gode ord!!!:)
Ha en herlig søndag!

Sologbolig sa...

Ja Pompel og Pilt ja, dei hugsar eg godt. DEt var nå noen underlige skruer og den vaktmesteren var nå ikkje heilt grei då !! Ha ein fin kveld!

Alven sa...

Hei :-) Artig å mimre over slike barndomsminner :-) men for min del likte jeg ikke pompel og pilt..skrekkelige figurer som jeg tror skremte flere enn dem gledet :-) Ha en fin ny uke :-)

Unknown sa...

Kjekt at du likte den!!
Takk for at du kommenterte bildet
:0)
Det er eit av favorittbilda mine av dei, og eg trur nok at dette vert årets julekort...
Det er heile stemninga og situsjonen som gjer bildet så flott. Det vart tatt i sommar, vi var opptatt med å slå opp bordkledning på baksida av huset, og høyrde brått nokre ville jungelhyl på framsida. Då hadde dei sneke seg ut og jumpa i bassenget i øsande pøsande regnver...Kjempefornøgde over å ha klart det ubemerka, og SÅNN som dei kosa seg;0)
Blei ein fotoseanse ut av det..Hmmm, kanskje eg skal lage eit innlegg om det?!?
He he, ja, eg kjenner avhengigheita sit i kroppen sjølv!
Ynskjer deg ei flott, ny veke...Klem

Daisys home sa...

ja dette vekker minner hos meg.Klart jeg husker disse snålingene.Syntest det var kjempemorro når disse skulle på skjermen.Håper du har hatt ei fin helg!

Lovise sa...

Såklart husker vi Pompelog Pilt...
Mange av de gamle seriene sitter godt i hukommelsen, og ville faktisk vært aktuell i dag også.

Daisys home sa...

Har noe til deg inne på siden min!

Vibeke sa...

Så koselig at du svingte innom meg :o)Gøy at du likte siden jeg hadde linket til!

Klem

CosiFanTutta sa...

Hei på deg, må bare innom å si at verden har for mye lamper :o)
Kjekt at du har fått ros av headeren din :o) Angrer på at jeg ikke puttet inn en sau i hjørnet, hehe
Ha en fin, fin kveld videre, gamlå :o)

Sonja sa...

Ja hvem kan glemme de karene der. Jeg syntes de var på TV hele barndommen til mine barn også. Det plaget meg litt at de kunne sende så skumle barneprogram. Men det er tydelig at dette er noe som blir husket. Våre barn snakker stadig om da de var små, og hver gang kommer de på Pompel og Pilt.
Tror til og med barnebarna har sett en episode.

Morro å bli minnet på sånne ting.Takk skal du ha.

tinemor sa...

Skrekk og gru...
Ingen gode minner når jeg ser Pompel og Pilt nei.
Syns de var kjempeskummell!!!!!
Men derimot Pernille og Hr. Nilson dukke-barnetv var koselig. Husker du dem?
Kos deg i helgen.
Vi får også besøk, helt fra DK: gleder meg.
Klem

Karna sa...

Gjett om jeg husker Pompel og Pilt!!!!
Var det virkelig bare 5 programmer, trodde det minst var 500!!!
En grusom serie, men vi hadde ikke annet å se på så...hører fremdeles "reparare, pararer, erarare....." GRUSOMT!!!!!!!!!!

Er visst litt gammel selv jeg da...hi,hi...

Anonym sa...

Hehe, husker dem ikke jeg, men om det er alderen eller det faktum at vi ikke fikk tv før jeg var 8? 9? 10? som gjør det, men jeg har sett greiene senere..

og du, jeg hadde også en søster som var mester i å spise sakte.....forferdelige greier;-)

Fant deg forresten i en annen blogg, ble så nysgjerrig fordi du hadde . som navn så jeg måtte sjekke det ut;-D angrer ikke.

Fru Fjeldhammer sa...

oioioi, her var det kommentarer ser jeg!! *S*

Kan ikke si vi er så flinke med fisk her i gården heller, hvis det ikke heter fiskegrateng, fiskeboller, fiskepinner osv...*S*
Det i dag var noe nytt kjøpt på smart... frityrt torsk, det var vel egentlig gedigne fiskepinner...*LOL*

klem klem

Tonje sa...

Ja, Gorgon vaktmester var fryktelig skummel... Husker godt at jeg så på Pompel og Pilt da jeg var liten. Jeg må innrømme at jeg ble ganske overrasket da jeg oppdaget at det bare var laget 5 episoder... jeg syntes å huske at det var mange fler enn det... kanskje fordi de samme episodene ble sendt i reprise hele tiden...
Karius og Baktus var også skummelt...

*Hege*-mine små skatter sa...

Jeg kan bare såvidt huske å ha sett det,-aner ikke hva det handlet om... :\

charm design sa...

Takk,blir så glad for dine komentarer.Men vil du være så snill å fjerne de ekle små mennene du har på bloggen din snart...........liker ikke pompel og pilt....grrrrrrrrrrrrrrrr

moa sa...

hei du :0)
..så koselig det var! da er du å finne på min bloggliste også:0)
..natti-natt!

Synnøve sa...

Jøss du har fått mange kommentarer på pompel og pilt. Så artig. Tusen takk for at du legger igjen så koselig kommentarer.

 

blogger templates | Make Money Online