mandag, mai 19, 2008

Vanntette hageputer.........


Var inne og tittet hos IFI.no, og der fant jeg dette tipset. Er det noen som har testet dette?? Kunne godt tenkt meg og prøvd dette...tenk deg alle de ganger en ikke er hjemme og det plutselig begynner og regne........og putene ligger selvfølgelig ute......da hadde det vært kjekt hvis de var vanntette.....

Tenk deg hageputer som tåler regn, som er smussavvisende, som ikke blir ødelagt av vin- eller kaffesøl og som holder seg pene år etter år.
- Impregneringen forandrer verken tekstilets farge eller følelse. Hageputene vil kjennes like myke og gode som da de var nye, og impregneringen beskytter i tillegg mot slitasje, smuss, falming og bakterie- og muggvekst. Det forteller Espen Vogt, daglig leder i Fiber Protector, et firma som har spesialisert på impregnering av tekstiler. Det er også hos dem vi kan få kjøpt impregneringen:

Slik gjør du/eller så enkelt kan det gjøres:

Impregnering i vaskemaskin
• Rist flasken, og tilsett anbefalt doseringsmengde (se flasken) i skyllemiddelkammeret.

• Kjør maskinen på ½ vannmengde.

• Tørk deretter tekstilet i tørketrommelen ved 60 grader i minimum 30 minutter – ELLER – lufttørk tekstilet og stryk det. Varmen må til for og aktiviserer impregneringseffekten.

• Ved håndvask, rør om i vasken i ca 10 min, og tørk på samme måte.

Tekst og bilder har jeg lånt fra ifi.no

Hilsen Gamlå

16 kommentarer:

Lyst på livet! sa...

Hei!

nei, jeg har ikke prøvd å imporgnere hageputer (faktisk aldri tankt på det engang, så takk for tipset :-)), men jeg har impregnert spisestuestoler.... Veldig prktisk når man har stoff på stolene og unger som sitter og griser. Eller voksne som sliter med å få rødvina inni munn :-)

Ha en fin kveld!

janne - kathrine sa...

Heisann!

Så dette tipset på Ifi.no for en stund siden og tenkte at dette var jo kjempelurt. Men har jeg fått sydd og impregnert tror du? Nei, har ikke kommet så langt gitt ;-)

Ambisjonene er der i alle fall :-)

Ønsker deg en fortsatt fin kveld!

Miamor sa...

Lurt det der ja! Jeg syr litt puter. Kan man impregnere linputer også?? Alt går vel...

Får tenke på det neste gang jeg får ånden over meg!

det blir nok Stavanger på onsdag ja, med fly eller bil...

Hespe sa...

Du, det hadde vært noe. Er jo ALLTID slik at vi glemmer putene ute, eller at regnet kommer når det ike skal.... Takk for tipset - dette tror jeg virkeig må prøves ut!!

Ha en superduper uke videre!!

Klemmer :o)

liven sa...

Heisann!! det er ikke min mann dessverre.......men en kamerat som er dataekspert!!
Så fine bilder.......hvis dette er sant høres det jo flott ut!!!
dette skulle vært testet ut-
ha en fin kveld:O)

Vera sa...

Tusen takk for koslig kommentar om verandaen min!
og takk for nyttig tips;)
dette må jeg prøve!
ble litt forsein å ta inn i går,
så da er badet overfylt med puter!
(når det regner spruter det fra rekka og inn i paviljongen...)
Tror ikke jeg har vert innom deg før,det er så utrolig mange og fine!Og nå fant jeg enda en;)
Ha en fin kveld!
klem vera

alvorada sa...

Takker og bukker! :)

Jeg har lest hagepute-innlegget ditt nå, og sitter her med en sterk følelse av at jeg bare MÅ HA hageputeimpregneringsmiddel! Og det er godt gjort, for jeg har hverken hage eller balkong, og har aldri eid en hagepute i hele mitt liv!! :) Du argumenterer veldig overbevisende med andre ord, har du noengang vurdert en karriere innen salg? :)

borghild sa...

Dette var et kjekt tips, for hvem har ikke opplevd å glemme putene ute?? Så tar det bare en evighet før de tørker... Kjempesmart å impregnere i vaskemaskinen, men puta til solsenga må jeg vel kanskje bruke spray på, for det går vel også an?
Ha en super uke! Klem B:-)

Tiril sa...

Hei å takk for kommentar hos meg, Herlig hund du har , har samme rase selv, bortsett fra at de drar inn masse skitt, med alt den pelsen er det noen herlige hunder, smart med det pute impregneringsmiddelet:)
Ha en fin kveld.

tinemor sa...

Jeg fant en nettside i fjord som solgte imprgnering for tekstiler. Vet ikke om det er samme som du fant. Tenkte å bestille da, men det ble ikke gjordt. Takker for påminnelsen. For virker dette er det jo et must til uteputene!

Kerstin sa...

Takk for hyggelig hilsen. En kjempekoselig blogg du har:=) Så smart med impregnering, har aldri tenkt på det en gang. Dette skal jeg prøve ut:=) Så kjekt å kunne dele så gode ideer:=)

Karna sa...

Høres smart ut, på søndag måtte jeg løpe hjem da det kom noen store mørke skyer på himmelen, kom ikke en dråpe, men....

Hvis du prøver dette, så lag gjerne et innlegg om hvordan det gikk, for dette var smart...hvis det virker!

chatrine sa...

Heihei!
For en fantastisk ide!!! Det skal jeg jaggu prøve, å virker det, så er det jo bare knall!
Her i tromsø regner det jo rett som det, vet man jo! Å man kan jo faktisk aldri la putene ligge ute, bortsett fra når man sitter på dem;)

Ha en super kveld!
Klem fra chatrine:)

Camilla at home sa...

Et veldig godt tips, uansett om en tar de inn så har de jo en tendens til å bli ekstra fort skitne ute, så dette må prøves etterhvert..Ha en finfin kveld:)

Rosa sa...

Tusen takk for hyggelig kommentar hos meg!

Eg såg dette tipset i eit blad for ikkje så lenge sidan, men foreløpig har eg ikkje ei einaste hagepute , så eg har ikkje fått prøvd det - endå...

Flott blogg du har her! Låg forresten båten innerst i vågen i Stavanger fyrste helga i mai? Det må vere fantastisk å ha ein slik farkost no når sommaren er i anmarsj!

Luftslottet sa...

Suverent!
Jeg har ikke sett det før, så dette var et utmerket tips for meg.....skal bare først.... he he;)
Når det gjelder skrifttypen, så var det ikke mer mystisk enn at jeg lastet ned nyeste versjon av firefox, og linket firescripten til bloggen min:)
Ha en fin dag

 

blogger templates | Make Money Online